Τα πρώτα μου βήματα στον κόσμο της Τέχνης

Ελάτε να κάνουμε παρέα τα πρώτα μας βήματα στον μαγικό κόσμο της Τέχνης! Ένα δημιουργικό, βιωματικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για μικρά παιδιά, που στόχο έχει μέσα από πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα να ενεργοποιήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα αλλά και να ενισχύσει τον ποιοτικό χρόνο μεταξύ παιδιού και γονέα. Παιχνίδια, παραμύθια, ήχοι αλλά και έργα σπουδαίων καλλιτεχνών γίνονται αφορμή για το ταξίδι μας. Παράλληλα τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν διάφορα υλικά, υφές και τρόπους έκφρασης και να δημιουργησουν το δικό τους έργο τέχνης.

Δίνοντας την απαραίτητη προσοχή στην ευαίσθητη αυτή ηλικία, βοηθάμε τα παιδιά να αντιληφθούν τις σχέσεις ανάμεσα στα νοήματα που θέλουν να εκφράσουν καθώς και να ενισχύσουν τη λεπτή κινητικότητά τους. Αναπτύσσουν τη φαντασία τους, οξύνουν την αντίληψη και τη σκέψη τους, μαθαίνουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να παρατηρούν, να συνεργάζονται αλλά και να αναγνωρίζουν τη μοναδικότητά τους.

Σχεδιασμός/Υλοποίηση: Έλλη Λαμπαδαρίδου, Εικαστικός

Πρόγραμμα (Φεβρουάριος – Απρίλιος)

06/02/2022: Μαγικά χρώματα

Στο εργαστήριο αυτής της Κυριακής θα γνωρίσουμε τα βασικά χρώματα και τους συνδυασμούς τους. Θα πειραματιστούμε, θα ανακατέψουμε, θα παίξουμε και θα λερωθούμε δημιουργώντας τα δικά μας έργα τέχνης!

13/02/2022: Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα αστέρι

Ελάτε να ακολουθήσουμε ένα αστέρι στις μαγικές του περιπέτειες μέσα από την αφήγηση ενός ξεχωριστού βιβλίου. Θα παίξουμε με τη λάμψη και το φως και τέλος θα δημιουργήσουμε κατασκευές γεμάτες… αστερόσκονη!

27/02/2022: Απόκριες στην Τέχνη

Στο εργαστήριο αυτό θα ταξιδέψουμε μέχρι την Αφρική και θα γνωρίσουμε μοναδικές μάσκες που έδωσαν έμπνευση στον Ισπανό ζωγράφο Pablo Picasso να δημιουργήσει τα δικά του έργα. Θα παίξουμε με τα σχήματα και τα χρώματα, θα δοκιμάσουμε εκφράσεις με το πρόσωπό μας, θα χορέψουμε στον ρυθμό των κρουστών και θα κατασκευάσουμε τη δική μας μάσκα!

13/03/2022: Φτερά και κελαηδίσματα

Αυτή την Κυριακή θα ανοίξουμε τα φτερά μας και θα γνωρίσουμε τον κόσμο των πουλιών. Ήχοι, υφές, χρώματα και φαντασία θα μας ταξιδέψουν σε κόσμους μαγικούς.

20/03/2022: Μικροί κηπουροί

Πώς ένα μικρό σποράκι γίνεται λουλούδι; Μέσα από μουσικοκινητικά και εικαστικά παιχνίδια θα

το ανακαλύψουμε παρέα και θα φτιάξουμε τα δικά μας γλαστράκια - έργα τέχνης με μια πρότυπη

τεχνοτροπία!

0 3/04/2022: Ο κόσμος των εντόμων

Πολύχρωμα, ξεχωριστά, φτερωτά ή μικροσκοπικά, τα έντομα είναι μαγικά! Οι μικροί εξερευνητές θα ανακαλύψουν τον κόσμο τους μέσα από αισθητηριακά παιχνίδια και με χρώματα και φαντασία θα δημιουργήσουν ξεχωριστές κατασκευές.

10/04/2022: Ταξίδι στο φεγγάρι

Τι συμβαίνει τη νύχτα; Ποιες είναι οι φάσεις της σελήνης;

Διαστημικές εξερευνήσεις, messy play, ομαδικά παιχνίδια και φεγγαροκατσακευές με φόντο σπουδαία έργα τέχνης!

17/04/2022: Πασχαλινά παιχνίδια

Περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους σε ένα ξεχωριστό πασχαλινό εργαστήριο γεμάτο χρώματα, υφές και μυρωδιές αλλά και πολλές εκπλήξεις, για να παίξουμε και να δημιουργήσουμε!

 

 

Στον ηλιόλουστο κήπο του Ιδρύματος και στους ελκυστικούς εκθεσιακούς χώρους του μπορείτε να επιλέξετε από τα ειδικά προγράμματα και τις εικαστικές δράσεις.

Ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα του προσφέρετε στο παιδί σας αξέχαστες στιγμές χαράς και εμπειριών.

Αthens Disco Kidz
Η Athens Disco Kidz είναι ένα ψυχαγωγικό event με εκπαιδευτικές προεκτάσεις που απευθύνεται σε παιδιά +6 σχολικής ηλικίας. Είναι κυρίως μια αφορμή για διασκέδαση με μουσική, χορό και παιχνίδι για όλη την οικογένεια.

Στόχος μας αλλά όχι αυτοσκοπός είναι η καλλιέργεια της αισθητικής παιδείας και έκφρασης από πολύ νεαρή ηλικία και η δημιουργία ενός χώρου διασκέδασης για παιδιά μακριά από τα στερεότυπα των συνηθισμένων παιδότοπων και της τυποποιημένης διασκέδασης.


 

Τόσο μουσικά όσο και παιδαγωγικά η επιλογή του προγράμματος γίνεται με προσοχή, επαγγελματισμό και σεβασμό στο παιδί με τελικό προορισμό την διασκέδαση.

Επιλέγοντας την έννοια της disco θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην κοινωνική της διάσταση. Δημιουργούμε από κοινού μουσική εμπειρία.

Σε αντιδιαστολή με την έννοια του club, που αποτελεί μια περισσότερο ατομική διαδικασία, επιλέξαμε την disco για να τονίσουμε την ομαδικότητα στην διασκέδαση και την διάδραση μεταξύ μας.

Η DJ της Αthens Disco Kidz επιλέγει live κατάλληλες χορευτικές μελωδίες από όλο τον κόσμο σύγχρονες και παλαιότερες, τραγούδια γνωστά αλλά και άγνωστα τα οποία αποτελούν κάλεσμα για ελεύθερο χορό και δομημένο παιχνίδι.

Η παιδαγωγός εμψυχώτρια παρουσιάζει το τρίωρο πρόγραμμα της Athens Disco kidz.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
παιδαγωγός εμψυχώτρια Αδαμάρα Κατερίνα
DJ Ρόζα Μαρία Χρυσοβιτσάνου

 


Μετά το τέλος των διαλέξεων και παιδικών εργαστηρίων δίνονται βεβαιώσεις συμμετοχής.
Οι θέσεις για όλα τα προγράμματα είναι περιορισμένες.
Ειδική έκπτωση 10% στους ΚΥΚΛΟΥΣ για ταυτόχρονη προαγορά περισσοτέρων του ενός προγραμμάτων.
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210 8019975 , e-mail: info@iett.gr, linapapaevangelou@gmail.com