Εργαστήρι ζωγραφικής | Xρωματικές διαδρομές στο χώρο


26/2 Vincent Van Gogh

Περιπλανώμενος στο λαβύρινθο του ψυχικού του κόσμου, ο Ολλανδός Vincent Van Gogh δημιουργεί εικόνες με πινελιές που είναι σαν να πάλλονται, σαν να υπάρχει κάποια κίνηση, κάποια πορεία. Το θρυλικό του δωμάτιο το έχει ζωγραφίσει τόσες πολλές φορές και τόσο διαφορετικά. Ποια εκδοχή και ποια αίσθηση μας κάνει περισσότερο εντύπωση; Ας περιπλανηθούμε στο δωμάτιό του.
 
12/3 Κώστας Βαρώτσος

Ο Κώστας Βαρώτσος δημιουργεί τα χαρακτηριστικά του γλυπτά με μία φοβερή αίσθηση της κίνησης τοποθετώντας γυαλιά σε επάλληλες στρώσεις. Τι είναι αυτό που τα κάνει να φαίνονται σαν να έχει παγώσει ο χρόνος; Μπορούμε και εμείς να δημιουργήσουμε αυτή την αίσθηση;
 

19/3 Alexander Calder

Τρίτης γενιάς γλύπτης ο Αμερικανός Alexander Calder δίνει μία νέα οπτική στη γλυπτική. Για πρώτη φορά σηκώνονται τα γλυπτά από το έδαφος και μπαίνει η κίνηση σε αυτά. Μπορούμε και εμείς να ισορροπήσουμε αυτά τα παιχνιδιάρικα σχήματα σε μια κατάσταση που να κινείται;
 
 
02/4, 09/4, Henri Rousseau

Γάλλος τελωνειακός, ο Henri Rousseau, ερωτευμένος με τη ζωγραφική και τις ζούγκλες παρατάει τη δουλειά του για να ασχοληθεί με αυτό που αγαπάει και ζωγραφίζει κόσμους που δεν έχει δει ποτέ του. Πλούσια σε βλάστηση και ζωή, πλούσια σε επίπεδα και φαντασία. Πώς λειτουργούν τα επίπεδα και πόσα μπορεί να έχει μια ζούγκλα; Πόσα φυτά και πόσα ζώα να υπάρχουν;

 

16/4 Yayoi Kusama

Η εκκεντρική Yayoi Kusama με καταγωγή από την Ιαπωνία, δουλεύει εμμονικά και για δεκαετίες τις τελείες. Μεγάλες ή μικρές, πυκνές ή αραιές, τις βλέπει παντού, να απλώνονται πάνω σε αντικείμενα και να προχωρούν σε ολόκληρα δωμάτια, δημιουργώντας μια αίσθηση του άπειρου. Πάμε να μελετήσουμε την αυξομείωση της γραφής και την επανάληψη μέσα στο χώρο.
 
Σχεδιασμός - Υλοποίηση: Άρτεμη Κατσαμπάνη Ohta, Εικαστικός

Κόστος Κύκλου: 100€
Κόστος μεμονωμένης συμμετοχής: 20€


 

Στον ηλιόλουστο κήπο του Ιδρύματος και στους ελκυστικούς εκθεσιακούς χώρους του μπορείτε να επιλέξετε από τα ειδικά προγράμματα και τις εικαστικές δράσεις.

Ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα του προσφέρετε στο παιδί σας αξέχαστες στιγμές χαράς και εμπειριών.

Αthens Disco Kidz
Η Athens Disco Kidz είναι ένα ψυχαγωγικό event με εκπαιδευτικές προεκτάσεις που απευθύνεται σε παιδιά +6 σχολικής ηλικίας. Είναι κυρίως μια αφορμή για διασκέδαση με μουσική, χορό και παιχνίδι για όλη την οικογένεια.

Στόχος μας αλλά όχι αυτοσκοπός είναι η καλλιέργεια της αισθητικής παιδείας και έκφρασης από πολύ νεαρή ηλικία και η δημιουργία ενός χώρου διασκέδασης για παιδιά μακριά από τα στερεότυπα των συνηθισμένων παιδότοπων και της τυποποιημένης διασκέδασης.

 

 

Τόσο μουσικά όσο και παιδαγωγικά η επιλογή του προγράμματος γίνεται με προσοχή, επαγγελματισμό και σεβασμό στο παιδί με τελικό προορισμό την διασκέδαση.

Επιλέγοντας την έννοια της disco θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην κοινωνική της διάσταση. Δημιουργούμε από κοινού μουσική εμπειρία.

Σε αντιδιαστολή με την έννοια του club, που αποτελεί μια περισσότερο ατομική διαδικασία, επιλέξαμε την disco για να τονίσουμε την ομαδικότητα στην διασκέδαση και την διάδραση μεταξύ μας.

Η DJ της Αthens Disco Kidz επιλέγει live κατάλληλες χορευτικές μελωδίες από όλο τον κόσμο σύγχρονες και παλαιότερες, τραγούδια γνωστά αλλά και άγνωστα τα οποία αποτελούν κάλεσμα για ελεύθερο χορό και δομημένο παιχνίδι.

Η παιδαγωγός εμψυχώτρια παρουσιάζει το τρίωρο πρόγραμμα της Athens Disco kidz.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
παιδαγωγός εμψυχώτρια Αδαμάρα Κατερίνα
DJ Ρόζα Μαρία Χρυσοβιτσάνου