Εργαστήρι ζωγραφικής


Ζωγραφίζω έναν άνθρωπο | Κάθε Σάββατο ένα διαφορετικό εργαστήρι ζωγραφικής

Ένα εικαστικό εργαστήριο ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά έτσι ώστε να γνωρίσουν τα έργα σπουδαίων ζωγράφων και μέσα από αυτά να δώσουν σχήμα και μορφή στα όνειρα και στα αισθήματά τους, να μάθουν τα μυστικά του σχεδίου και του χρώματος.

Η ανθρώπινη μορφή στο πέρασμα των αιώνων έγινε πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες. Το σχέδιο της ανθρώπινης φιγούρας (μορφής) είναι ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα αλλά και αρκετά πολύπλοκο τελικά. Οι καλλιτέχνες επηρεασμένοι κάθε φορά από τις ιδέες της εποχής τους επιχείρησαν να ερμηνεύσουν την ανθρώπινη ύπαρξη με έργα που έδιναν στο πρόσωπο τη διάσταση του συμβόλου. Εμείς με τα παιδιά μέσα από μια πληθώρα έργων και πληροφοριών πάνω στο θέμα της απόδοση της ανθρώπινης φιγούρας, θα επιλέξουμε δέκα έργα καλλιτεχνών και θα τα επεξεργαστούμε στο εικαστικό εργαστήριο του Σαββάτου.

02/2/19, 09/2/19,16/2/19, 23/2/2019, 02/3/19,16/3/19, 30/3/2019, 08/4/19,13/4/19, 20/4/2019

Σάββατο 10.30-12.00

Κόστος συμμετοχής: 150€

Κόστος μεμονωμένης συμμετοχής: 20€


 

Στον ηλιόλουστο κήπο του Ιδρύματος και στους ελκυστικούς εκθεσιακούς χώρους του μπορείτε να επιλέξετε από τα ειδικά προγράμματα και τις εικαστικές δράσεις.

Ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα του προσφέρετε στο παιδί σας αξέχαστες στιγμές χαράς και εμπειριών.

Αthens Disco Kidz
Η Athens Disco Kidz είναι ένα ψυχαγωγικό event με εκπαιδευτικές προεκτάσεις που απευθύνεται σε παιδιά +6 σχολικής ηλικίας. Είναι κυρίως μια αφορμή για διασκέδαση με μουσική, χορό και παιχνίδι για όλη την οικογένεια.

Στόχος μας αλλά όχι αυτοσκοπός είναι η καλλιέργεια της αισθητικής παιδείας και έκφρασης από πολύ νεαρή ηλικία και η δημιουργία ενός χώρου διασκέδασης για παιδιά μακριά από τα στερεότυπα των συνηθισμένων παιδότοπων και της τυποποιημένης διασκέδασης.


 

Τόσο μουσικά όσο και παιδαγωγικά η επιλογή του προγράμματος γίνεται με προσοχή, επαγγελματισμό και σεβασμό στο παιδί με τελικό προορισμό την διασκέδαση.

Επιλέγοντας την έννοια της disco θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην κοινωνική της διάσταση. Δημιουργούμε από κοινού μουσική εμπειρία.

Σε αντιδιαστολή με την έννοια του club, που αποτελεί μια περισσότερο ατομική διαδικασία, επιλέξαμε την disco για να τονίσουμε την ομαδικότητα στην διασκέδαση και την διάδραση μεταξύ μας.

Η DJ της Αthens Disco Kidz επιλέγει live κατάλληλες χορευτικές μελωδίες από όλο τον κόσμο σύγχρονες και παλαιότερες, τραγούδια γνωστά αλλά και άγνωστα τα οποία αποτελούν κάλεσμα για ελεύθερο χορό και δομημένο παιχνίδι.

Η παιδαγωγός εμψυχώτρια παρουσιάζει το τρίωρο πρόγραμμα της Athens Disco kidz.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
παιδαγωγός εμψυχώτρια Αδαμάρα Κατερίνα
DJ Ρόζα Μαρία Χρυσοβιτσάνου

 


Μετά το τέλος των διαλέξεων και παιδικών εργαστηρίων δίνονται βεβαιώσεις συμμετοχής.
Οι θέσεις για όλα τα προγράμματα είναι περιορισμένες.
Ειδική έκπτωση 10% στους ΚΥΚΛΟΥΣ για ταυτόχρονη προαγορά περισσοτέρων του ενός προγραμμάτων.
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210 8019975 , e-mail: info@iett.gr, linapapaevangelou@gmail.com