Τα πρώτα μου βήματα στον κόσμο της Τέχνης


Ελάτε να κάνουμε παρέα τα πρώτα μας βήματα στον μαγικό κόσμο της Τέχνης! Ένα δημιουργικό, βιωματικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για μικρά παιδιά, που στόχο έχει μέσα από πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα να ενεργοποιήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα αλλά και να ενισχύσει τον ποιοτικό χρόνο μεταξύ παιδιού και γονέα. Παιχνίδια, παραμύθια, ήχοι αλλά και έργα σπουδαίων καλλιτεχνών γίνονται αφορμή για το ταξίδι μας. Παράλληλα τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν διάφορα υλικά, υφές και τρόπους έκφρασης και να δημιουργησουν το δικό τους έργο τέχνης.

Δίνοντας την απαραίτητη προσοχή στην ευαίσθητη αυτή ηλικία, βοηθάμε τα παιδιά να αντιληφθούν τις σχέσεις ανάμεσα στα νοήματα που θέλουν να εκφράσουν καθώς και να ενισχύσουν τη λεπτή κινητικότητά τους. Αναπτύσσουν τη φαντασία τους, οξύνουν την αντίληψη και τη σκέψη τους, μαθαίνουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να παρατηρούν, να συνεργάζονται αλλά και να αναγνωρίζουν τη μοναδικότητά τους.

1ος κύκλος (Σεπτέμβρης - Οκτώβρης)
Καλωσορίζουμε το Φθινόπωρο

20/09/2020: Τα χρώματα του φθινοπώρου :
Τα φύλλα των δέντρων αρχίζουν να πέφτουν και το φθινόπωρο ξεκινά. Ένα ταξίδι με φόντο τους φθινοπωρινούς πίνακες του Van Gogh θα μας μεταφέρει σε κόσμους μαγικούς! Τα φύλλα θα γίνουν οι σφραγίδες μας και με πολύ χρώμα και φαντασία θα δημιουργήσουμε κάτι ξεχωριστό!

04/10/2020: Ένα ταξιδιαρικο σύννεφο:
Οι ήχοι της βροχής και η ιστορία ενός ταξιδιαρικου σύννεφου θα μας συντροφεύσουν στο εργαστήριο αυτής της Κυριακής. Θα παίξουμε με χρώμα και νερό και θα δημιουργήσουμε μια ξεχωριστή κρεμαστή κατασκευή!

11/10/2020: Οι καρποί του φθινοπώρου:
Κολοκύθες μεγάλες και μικρές, αλλά και τα υπόλοιπα λαχανικά και φρούτα του φθινοπώρου, θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε τα χρώματα που συνθέτουν την εποχή αυτή, ενώ παράλληλα θα παρατηρήσουμε πως σπουδαίοι καλλιτέχνες τα ενσωμάτωσαν στα έργα τους (Yayoi Kusama, Giuseppe Arcimboldo). Στο τέλος τα ζαρζαβατικά θα γίνουν τα πινέλα μας και θα δημιουργήσουμε έργα με μια μοναδική τεχνική!

18/10/2020: Μικροί κηπουροί Πώς ένα μικρό σπορακι γίνεται λουλούδι; Μέσα από μουσικοκινητικα και εικαστικά παιχνίδια θα το ανακαλύψουμε παρέα και θα φτιάξουμε τα δικά μας γλαστρακια - έργα τέχνης με μια πρότυπη τεχνοτροπία!

Σχεδιασμός/Υλοποίηση: Έλλη Λαμπαδαρίδου, Εικαστικός

Κυριακή 11.00 - 12.00

Κόστος συμμετοχής: 20€
Πακέτο: 70€


 

 

Στον ηλιόλουστο κήπο του Ιδρύματος και στους ελκυστικούς εκθεσιακούς χώρους του μπορείτε να επιλέξετε από τα ειδικά προγράμματα και τις εικαστικές δράσεις.

Ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα του προσφέρετε στο παιδί σας αξέχαστες στιγμές χαράς και εμπειριών.

Αthens Disco Kidz
Η Athens Disco Kidz είναι ένα ψυχαγωγικό event με εκπαιδευτικές προεκτάσεις που απευθύνεται σε παιδιά +6 σχολικής ηλικίας. Είναι κυρίως μια αφορμή για διασκέδαση με μουσική, χορό και παιχνίδι για όλη την οικογένεια.

Στόχος μας αλλά όχι αυτοσκοπός είναι η καλλιέργεια της αισθητικής παιδείας και έκφρασης από πολύ νεαρή ηλικία και η δημιουργία ενός χώρου διασκέδασης για παιδιά μακριά από τα στερεότυπα των συνηθισμένων παιδότοπων και της τυποποιημένης διασκέδασης.


 

Τόσο μουσικά όσο και παιδαγωγικά η επιλογή του προγράμματος γίνεται με προσοχή, επαγγελματισμό και σεβασμό στο παιδί με τελικό προορισμό την διασκέδαση.

Επιλέγοντας την έννοια της disco θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην κοινωνική της διάσταση. Δημιουργούμε από κοινού μουσική εμπειρία.

Σε αντιδιαστολή με την έννοια του club, που αποτελεί μια περισσότερο ατομική διαδικασία, επιλέξαμε την disco για να τονίσουμε την ομαδικότητα στην διασκέδαση και την διάδραση μεταξύ μας.

Η DJ της Αthens Disco Kidz επιλέγει live κατάλληλες χορευτικές μελωδίες από όλο τον κόσμο σύγχρονες και παλαιότερες, τραγούδια γνωστά αλλά και άγνωστα τα οποία αποτελούν κάλεσμα για ελεύθερο χορό και δομημένο παιχνίδι.

Η παιδαγωγός εμψυχώτρια παρουσιάζει το τρίωρο πρόγραμμα της Athens Disco kidz.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
παιδαγωγός εμψυχώτρια Αδαμάρα Κατερίνα
DJ Ρόζα Μαρία Χρυσοβιτσάνου

 


Μετά το τέλος των διαλέξεων και παιδικών εργαστηρίων δίνονται βεβαιώσεις συμμετοχής.
Οι θέσεις για όλα τα προγράμματα είναι περιορισμένες.
Ειδική έκπτωση 10% στους ΚΥΚΛΟΥΣ για ταυτόχρονη προαγορά περισσοτέρων του ενός προγραμμάτων.
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210 8019975 , e-mail: info@iett.gr, linapapaevangelou@gmail.com