Τέχνη και Επιστήμη - Steaming art 

Πως συνδέονται η Επιστήμη, η Τεχνολογία, η Μηχανική και τα Μαθηματικά με τις σύγχρονες Τέχνες;

Σας περιμένουμε σε ένα διαφορετικό εργαστήρι, όπου ο κόσμος των εφαρμοσμένων επιστημών μπλέκεται με την Τέχνη, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό εικαστικό και επιστημονικό αποτέλεσμα.

Το Steam είναι μια εκπαιδευτική προσέγγιση της μάθησης που χρησιμοποιεί την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική, τις τέχνες και τα μαθηματικά ως σημεία πρόσβασης για την καθοδήγηση της έρευνας των παιδιών και της ανάπτυξης της κριτικής τους σκέψης. Τα τελικά αποτελέσματα είναι οι μαθητές, συμμετέχοντας με βιωματικές δράσεις στο πρόγραμμα, να εξασκούνται στην επίλυση προβλημάτων και να συνεργάζονται μέσα από καινοτόμες δημιουργικές τεχνικές. Διαδικασίες επιστημονικής μεθόδου, πειράματα φυσικής, χημείας, και μηχανικής είναι μόνο μερικοί άξονες που θα αναπτύξουμε σε αυτό το εργαστήρι. Ένα μοναδικό έργο τέχνης, θα μας φέρνει κάθε φορά πιο κοντά στον "ατμό" (STEAM) της σύγχρονης σκέψης.

 

Σχεδιασμός - Υλοποίηση:

Έλλη Λαμπαδαρίδου, Εικαστικός

Χαρίκλεια Θεοδωράκη, Νηπιαγωγός, Dr Φυσικών Επιστημών

 

21/10, 4/11, 18/11, 2/12,16/12

Κυριακή 13.00 - 14.30

Κόστος συμμετοχής: 90€

Κόστος μεμονωμένης συμμετοχής: 20€

 
 

Στον ηλιόλουστο κήπο του Ιδρύματος και στους ελκυστικούς εκθεσιακούς χώρους του μπορείτε να επιλέξετε από τα ειδικά προγράμματα και τις εικαστικές δράσεις.

Ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα του προσφέρετε στο παιδί σας αξέχαστες στιγμές χαράς και εμπειριών.

Αthens Disco Kidz
Η Athens Disco Kidz είναι ένα ψυχαγωγικό event με εκπαιδευτικές προεκτάσεις που απευθύνεται σε παιδιά +6 σχολικής ηλικίας. Είναι κυρίως μια αφορμή για διασκέδαση με μουσική, χορό και παιχνίδι για όλη την οικογένεια.

Στόχος μας αλλά όχι αυτοσκοπός είναι η καλλιέργεια της αισθητικής παιδείας και έκφρασης από πολύ νεαρή ηλικία και η δημιουργία ενός χώρου διασκέδασης για παιδιά μακριά από τα στερεότυπα των συνηθισμένων παιδότοπων και της τυποποιημένης διασκέδασης.

 

 

Τόσο μουσικά όσο και παιδαγωγικά η επιλογή του προγράμματος γίνεται με προσοχή, επαγγελματισμό και σεβασμό στο παιδί με τελικό προορισμό την διασκέδαση.

Επιλέγοντας την έννοια της disco θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην κοινωνική της διάσταση. Δημιουργούμε από κοινού μουσική εμπειρία.

Σε αντιδιαστολή με την έννοια του club, που αποτελεί μια περισσότερο ατομική διαδικασία, επιλέξαμε την disco για να τονίσουμε την ομαδικότητα στην διασκέδαση και την διάδραση μεταξύ μας.

Η DJ της Αthens Disco Kidz επιλέγει live κατάλληλες χορευτικές μελωδίες από όλο τον κόσμο σύγχρονες και παλαιότερες, τραγούδια γνωστά αλλά και άγνωστα τα οποία αποτελούν κάλεσμα για ελεύθερο χορό και δομημένο παιχνίδι.

Η παιδαγωγός εμψυχώτρια παρουσιάζει το τρίωρο πρόγραμμα της Athens Disco kidz.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
παιδαγωγός εμψυχώτρια Αδαμάρα Κατερίνα
DJ Ρόζα Μαρία Χρυσοβιτσάνου

 


Μετά το τέλος των διαλέξεων και παιδικών εργαστηρίων δίνονται βεβαιώσεις συμμετοχής.
Οι θέσεις για όλα τα προγράμματα είναι περιορισμένες.
Ειδική έκπτωση 10% στους ΚΥΚΛΟΥΣ για ταυτόχρονη προαγορά περισσοτέρων του ενός προγραμμάτων.
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210 8019975 , e-mail: info@iett.gr, linapapaevangelou@gmail.com