Εργαστήρι ζωγραφικής


Ένα διαφορετικό εργαστήρι ζωγραφικής

Ένα εικαστικό εργαστήριο ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά έτσι ώστε να  γνωρίσουν τα έργα σπουδαίων ζωγράφων και μέσα από αυτά να δώσουν σχήμα και μορφή στα όνειρα και στα αισθήματά τους, να μάθουν τα μυστικά του σχεδίου και του χρώματος.

 

Δέντρο

Ζωγραφίζοντας εξερευνώ το δέντρο στη Τέχνη και στην Φύση

Το δέντρο αποτελεί οργανικό κομμάτι της φύσης  και συνώνυμο της ζωής. Για τα παιδιά είναι μια από τις πρωταρχικές  εικόνες. Πολλοί ζωγράφοι χρησιμοποίησαν το δέντρο σαν εκφραστικό στοιχείο. Υπήρξε σημαντικό σύμβολο στις αναπαραστάσεις σχεδόν όλων των πολιτισμών. Σε πολλές περιπτώσεις αναπαριστά  την ανανέωση, την σοφία, την δύναμη, την ομορφιά. Τα κλαδιά του φτάνουν  ψιλά στον ουρανό κι οι ρίζες του βαθειά στη γη, σαν να ενώνει την γη με τον ουρανό.

Ζωγραφίζοντας θα επεξεργαστούμε διάφορα δέντρα. Tα δέντρα του Πάουλ Κλέε, το δέντρο της ζωής, τους κορμούς του Γκούσταβ Κλιμτ, το δέντρο στην πορεία του Μόντριαν και της αφηρημένης τέχνης, τα δέντρα του Βαν Γκογκ, της Τζόρτζια Ο΄Κιφ, την ελιά του Θεόφιλου, τα χρώματα του Μαλέα, τα δέντρα της φύσης. Θα εξερευνήσουμε τον πλούτο των μορφών, την ποικιλία στην αναπαράσταση, τα χρώματα, τις υφές όπως και τον κόσμο των καλλιτεχνών που επιχείρησαν να εικονογραφήσουν αυτό το οργανικό κομμάτι της φύσης.

13/10, 20/10, 3/11, 10/11, 17/11, 24/11, 01/12, 08/12

Σάββατο 10.30-12.00

Κόστος συμμετοχής: 120€

Κόστος μεμονωμένης συμμετοχής: 20€


 

Στον ηλιόλουστο κήπο του Ιδρύματος και στους ελκυστικούς εκθεσιακούς χώρους του μπορείτε να επιλέξετε από τα ειδικά προγράμματα και τις εικαστικές δράσεις.

Ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα του προσφέρετε στο παιδί σας αξέχαστες στιγμές χαράς και εμπειριών.

Αthens Disco Kidz
Η Athens Disco Kidz είναι ένα ψυχαγωγικό event με εκπαιδευτικές προεκτάσεις που απευθύνεται σε παιδιά +6 σχολικής ηλικίας. Είναι κυρίως μια αφορμή για διασκέδαση με μουσική, χορό και παιχνίδι για όλη την οικογένεια.

Στόχος μας αλλά όχι αυτοσκοπός είναι η καλλιέργεια της αισθητικής παιδείας και έκφρασης από πολύ νεαρή ηλικία και η δημιουργία ενός χώρου διασκέδασης για παιδιά μακριά από τα στερεότυπα των συνηθισμένων παιδότοπων και της τυποποιημένης διασκέδασης.


 

Τόσο μουσικά όσο και παιδαγωγικά η επιλογή του προγράμματος γίνεται με προσοχή, επαγγελματισμό και σεβασμό στο παιδί με τελικό προορισμό την διασκέδαση.

Επιλέγοντας την έννοια της disco θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην κοινωνική της διάσταση. Δημιουργούμε από κοινού μουσική εμπειρία.

Σε αντιδιαστολή με την έννοια του club, που αποτελεί μια περισσότερο ατομική διαδικασία, επιλέξαμε την disco για να τονίσουμε την ομαδικότητα στην διασκέδαση και την διάδραση μεταξύ μας.

Η DJ της Αthens Disco Kidz επιλέγει live κατάλληλες χορευτικές μελωδίες από όλο τον κόσμο σύγχρονες και παλαιότερες, τραγούδια γνωστά αλλά και άγνωστα τα οποία αποτελούν κάλεσμα για ελεύθερο χορό και δομημένο παιχνίδι.

Η παιδαγωγός εμψυχώτρια παρουσιάζει το τρίωρο πρόγραμμα της Athens Disco kidz.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
παιδαγωγός εμψυχώτρια Αδαμάρα Κατερίνα
DJ Ρόζα Μαρία Χρυσοβιτσάνου

 


Μετά το τέλος των διαλέξεων και παιδικών εργαστηρίων δίνονται βεβαιώσεις συμμετοχής.
Οι θέσεις για όλα τα προγράμματα είναι περιορισμένες.
Ειδική έκπτωση 10% στους ΚΥΚΛΟΥΣ για ταυτόχρονη προαγορά περισσοτέρων του ενός προγραμμάτων.
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210 8019975 , e-mail: info@iett.gr, linapapaevangelou@gmail.com