Το Θέατρο συναντά τις άλλες Τέχνες | Θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα

 

Στο ΙΕΤΤ μία Κυριακή κάθε μήνα το ΘΕΑΤΡΟ συναντά τη ΜΟΥΣΙΚΗ, το ΧΟΡΟ, την ΑΦΗΓΗΣΗ & τα ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ. Η αφορμή κάθε φορά προέρχεται από διαφορετική τέχνη ενώ τα αισθητικά και αισθητηριακά ερεθίσματα ποικίλουν.

Με κοινό άξονα το ΠΑΙΧΝΙΔΙ τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τεχνικές δραματοποίησης και εκπαιδευτικού δράματος, αυτοσχεδιασμό, αφήγηση παραμυθιού, ασκήσεις ρυθμού, χορογραφίες, σωματικές δράσεις, εικαστική απόδοση της κίνησης, απλές κατασκευές και αντικείμενα καθημερινής χρήσης.
H θεματική κάθε φορά είναι διαφορετική.

Σχεδιασμός Συντονισμός: Κατερίνα Αδαμάρα Θεατροπαιδαγωγός - Αφηγήτρια (Μ.Α)

Τα παιδιά μέσα στην ομάδα αλληλεπιδρούν, μαθαίνουν και δημιουργούν. Διερευνώντας τις σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ των συμμετεχόντων και της τέχνης από νεαρή ηλικία δημιουργούμε ομαδικά ασφαλές περιβάλλον για ανεμπόδιστη έκφραση, επικοινωνία και φαντασία!

 
 


Kυριακή 13:00 - 15:00
11/02/2018 - ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
18/03/2018 - ΤΑ 4 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
22/04/2018 - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ
03/06/2018 - ΥΠΟΒΡΥΧΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Κόστος συμμετοχής: 70€
Μεμονωμένη συνάντηση: 20€

 
 

Στον ηλιόλουστο κήπο του Ιδρύματος και στους ελκυστικούς εκθεσιακούς χώρους του μπορείτε να επιλέξετε από τα ειδικά προγράμματα και τις εικαστικές δράσεις.

Ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα του προσφέρετε στο παιδί σας αξέχαστες στιγμές χαράς και εμπειριών.

Αthens Disco Kidz
Η Athens Disco Kidz είναι ένα ψυχαγωγικό event με εκπαιδευτικές προεκτάσεις που απευθύνεται σε παιδιά +6 σχολικής ηλικίας. Είναι κυρίως μια αφορμή για διασκέδαση με μουσική, χορό και παιχνίδι για όλη την οικογένεια.

Στόχος μας αλλά όχι αυτοσκοπός είναι η καλλιέργεια της αισθητικής παιδείας και έκφρασης από πολύ νεαρή ηλικία και η δημιουργία ενός χώρου διασκέδασης για παιδιά μακριά από τα στερεότυπα των συνηθισμένων παιδότοπων και της τυποποιημένης διασκέδασης.

 

Τόσο μουσικά όσο και παιδαγωγικά η επιλογή του προγράμματος γίνεται με προσοχή, επαγγελματισμό και σεβασμό στο παιδί με τελικό προορισμό την διασκέδαση.

Επιλέγοντας την έννοια της disco θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην κοινωνική της διάσταση. Δημιουργούμε από κοινού μουσική εμπειρία.

Σε αντιδιαστολή με την έννοια του club, που αποτελεί μια περισσότερο ατομική διαδικασία, επιλέξαμε την disco για να τονίσουμε την ομαδικότητα στην διασκέδαση και την διάδραση μεταξύ μας.

Η DJ της Αthens Disco Kidz επιλέγει live κατάλληλες χορευτικές μελωδίες από όλο τον κόσμο σύγχρονες και παλαιότερες, τραγούδια γνωστά αλλά και άγνωστα τα οποία αποτελούν κάλεσμα για ελεύθερο χορό και δομημένο παιχνίδι.

Η παιδαγωγός εμψυχώτρια παρουσιάζει το τρίωρο πρόγραμμα της Athens Disco kidz.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
παιδαγωγός εμψυχώτρια Αδαμάρα Κατερίνα
DJ Ρόζα Μαρία Χρυσοβιτσάνου

 


Μετά το τέλος των διαλέξεων και παιδικών εργαστηρίων δίνονται βεβαιώσεις συμμετοχής.
Οι θέσεις για όλα τα προγράμματα είναι περιορισμένες.
Ειδική έκπτωση 10% στους ΚΥΚΛΟΥΣ για ταυτόχρονη προαγορά περισσοτέρων του ενός προγραμμάτων.
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210 8019975 , e-mail: info@iett.gr, linapapaevangelou@gmail.com