Ψάξε, ψάξε και θα το βρεις το παραμύθι …που θα μας πεις!!!

 

Ελάτε να τρυπώσουμε στα παραμύθια και να ακολουθήσουμε το δημοσιογράφο Λεωνίδα Γραφίδα στην περιπέτεια εξιχνίασης της εξαφάνισης του Αϊ- Βασίλη…Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ακολουθώντας τα ψίχουλα που έριξαν στο δρόμο ο Χαίνσελ και η Γκρέτελ; Θα τα καταφέρει χωρίς τη βοήθεια του ατρόμητου παλικαριού που νίκησε όλους του φόβους και τους τρόμους αυτού του κόσμου; Θα μπορέσει να ανακαλύψει τι κρύβεται κάτω από τα στρώματα και δεν αφήνει την πριγκίπισσα να χαρεί τον ύπνο της;

Αφήγηση παραμυθιών, θεατρικοί αυτοσχεδιασμοί και παιχνίδια μεταμορφώσεων.

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τέχνη της αφήγησης και του θεατρικού αυτοσχεδιασμού, γίνονται μια δημιουργική ομάδα, αναπτύσσουν τη φαντασία τους, ενισχύουν την αυτοέκφραση, μοιράζονται τις ιδέες τους σε ένα σύνολο από διαφορετικές φωνές, δοκιμάζουν τον εαυτό τους και τη σχέση τους με τους άλλους και πάνω απ΄όλα διασκεδάζουν

3, 10 Νοεμβρίου                 Το καράβι με το φόβο (παραδοσιακό)

17, 24 Νοεμβρίου               Χανσελ και Γκρέτελ (Αδερφών Γκριμ)            

1,8 Δεκεμβρίου                 Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι (Χανς Κρίστιαν Άντερσεν)

15,22 Δεκεμβρίου         Η απαγωγή του Αϊ-Βασίλη, μια περιπέτεια του Λεωνίδα Γραφίδα

                                          (Β. Θαλασσινού)

 

Αφήγηση παραμυθιών, Θεατρικό παιχνίδι:  Δώρα Θωμοπούλου, ηθοποιός, θεατρολόγος

Σάββατο 13.00-14.00

Κόστος συμμετοχής             120 ευρώ

Μεμονωμένη συμμετοχή   20 ευρώ

 
 

Στον ηλιόλουστο κήπο του Ιδρύματος και στους ελκυστικούς εκθεσιακούς χώρους του μπορείτε να επιλέξετε από τα ειδικά προγράμματα και τις εικαστικές δράσεις.

Ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα του προσφέρετε στο παιδί σας αξέχαστες στιγμές χαράς και εμπειριών.

Αthens Disco Kidz
Η Athens Disco Kidz είναι ένα ψυχαγωγικό event με εκπαιδευτικές προεκτάσεις που απευθύνεται σε παιδιά +6 σχολικής ηλικίας. Είναι κυρίως μια αφορμή για διασκέδαση με μουσική, χορό και παιχνίδι για όλη την οικογένεια.

Στόχος μας αλλά όχι αυτοσκοπός είναι η καλλιέργεια της αισθητικής παιδείας και έκφρασης από πολύ νεαρή ηλικία και η δημιουργία ενός χώρου διασκέδασης για παιδιά μακριά από τα στερεότυπα των συνηθισμένων παιδότοπων και της τυποποιημένης διασκέδασης.

 

Τόσο μουσικά όσο και παιδαγωγικά η επιλογή του προγράμματος γίνεται με προσοχή, επαγγελματισμό και σεβασμό στο παιδί με τελικό προορισμό την διασκέδαση.

Επιλέγοντας την έννοια της disco θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην κοινωνική της διάσταση. Δημιουργούμε από κοινού μουσική εμπειρία.

Σε αντιδιαστολή με την έννοια του club, που αποτελεί μια περισσότερο ατομική διαδικασία, επιλέξαμε την disco για να τονίσουμε την ομαδικότητα στην διασκέδαση και την διάδραση μεταξύ μας.

Η DJ της Αthens Disco Kidz επιλέγει live κατάλληλες χορευτικές μελωδίες από όλο τον κόσμο σύγχρονες και παλαιότερες, τραγούδια γνωστά αλλά και άγνωστα τα οποία αποτελούν κάλεσμα για ελεύθερο χορό και δομημένο παιχνίδι.

Η παιδαγωγός εμψυχώτρια παρουσιάζει το τρίωρο πρόγραμμα της Athens Disco kidz.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
παιδαγωγός εμψυχώτρια Αδαμάρα Κατερίνα
DJ Ρόζα Μαρία Χρυσοβιτσάνου

 


Μετά το τέλος των διαλέξεων και παιδικών εργαστηρίων δίνονται βεβαιώσεις συμμετοχής.
Οι θέσεις για όλα τα προγράμματα είναι περιορισμένες.
Ειδική έκπτωση 10% στους ΚΥΚΛΟΥΣ για ταυτόχρονη προαγορά περισσοτέρων του ενός προγραμμάτων.
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210 8019975 , e-mail: info@iett.gr, linapapaevangelou@gmail.com