Τα πρώτα μου βήματα στον κόσμο της Τέχνης


Ελάτε να κάνουμε παρέα τα πρώτα μας βήματα στον μαγικό κόσμο της Τέχνης!

Ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο για μικρά παιδιά μαζί με τους γονείς τους που στόχο έχει, μέσα από πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα, να ενεργοποιήσει τη φαντασία των παιδιών και να ενισχύσει την συνεργασία, το βίωμα και την δημιουργικότητα. Ιστορίες, παιχνίδια, ήχοι και εικόνες θα μας ταξιδεύουν κάθε φορά σε ένα καινούριο κόσμο και στο τέλος θα φτιάχνουμε το δικό μας έργο τέχνης δοκιμάζοντας διαφορετικά υλικά και τεχνικές.

Η επαφή και η ενεργή συμμετοχή των μικρών παιδιών με την Τέχνη θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν την οπτική τους αντίληψη, θα τους δώσει τη δυνατότητα να εκφράσουν συναισθήματα και σκέψεις, θα τους προσφέρει τη χαρά της δημιουργίας και θα αυξήσει την αυτοπεποίθησή τους.

Σχεδιασμός/Υλοποίηση: Έλλη Λαμπαδαρίδου, Εικαστικός

Κυριακή 11.00 - 12.00
27/01/2019
17/02/2019
03/03/2019
17/03/2019
07/04/2019
21/04/2019

Κόστος Μεμονωμένης συνάντησης: 20€


 

 

Στον ηλιόλουστο κήπο του Ιδρύματος και στους ελκυστικούς εκθεσιακούς χώρους του μπορείτε να επιλέξετε από τα ειδικά προγράμματα και τις εικαστικές δράσεις.

Ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα του προσφέρετε στο παιδί σας αξέχαστες στιγμές χαράς και εμπειριών.

Αthens Disco Kidz
Η Athens Disco Kidz είναι ένα ψυχαγωγικό event με εκπαιδευτικές προεκτάσεις που απευθύνεται σε παιδιά +6 σχολικής ηλικίας. Είναι κυρίως μια αφορμή για διασκέδαση με μουσική, χορό και παιχνίδι για όλη την οικογένεια.

Στόχος μας αλλά όχι αυτοσκοπός είναι η καλλιέργεια της αισθητικής παιδείας και έκφρασης από πολύ νεαρή ηλικία και η δημιουργία ενός χώρου διασκέδασης για παιδιά μακριά από τα στερεότυπα των συνηθισμένων παιδότοπων και της τυποποιημένης διασκέδασης.


 

Τόσο μουσικά όσο και παιδαγωγικά η επιλογή του προγράμματος γίνεται με προσοχή, επαγγελματισμό και σεβασμό στο παιδί με τελικό προορισμό την διασκέδαση.

Επιλέγοντας την έννοια της disco θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην κοινωνική της διάσταση. Δημιουργούμε από κοινού μουσική εμπειρία.

Σε αντιδιαστολή με την έννοια του club, που αποτελεί μια περισσότερο ατομική διαδικασία, επιλέξαμε την disco για να τονίσουμε την ομαδικότητα στην διασκέδαση και την διάδραση μεταξύ μας.

Η DJ της Αthens Disco Kidz επιλέγει live κατάλληλες χορευτικές μελωδίες από όλο τον κόσμο σύγχρονες και παλαιότερες, τραγούδια γνωστά αλλά και άγνωστα τα οποία αποτελούν κάλεσμα για ελεύθερο χορό και δομημένο παιχνίδι.

Η παιδαγωγός εμψυχώτρια παρουσιάζει το τρίωρο πρόγραμμα της Athens Disco kidz.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
παιδαγωγός εμψυχώτρια Αδαμάρα Κατερίνα
DJ Ρόζα Μαρία Χρυσοβιτσάνου

 


Μετά το τέλος των διαλέξεων και παιδικών εργαστηρίων δίνονται βεβαιώσεις συμμετοχής.
Οι θέσεις για όλα τα προγράμματα είναι περιορισμένες.
Ειδική έκπτωση 10% στους ΚΥΚΛΟΥΣ για ταυτόχρονη προαγορά περισσοτέρων του ενός προγραμμάτων.
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210 8019975 , e-mail: info@iett.gr, linapapaevangelou@gmail.com